Om oss

Vi er Tore og Karin Bergbjørn og vi trives best utendørs!

Bergbjørn Fjellservice er vårt felles prosjekt som bunner i å skape vår egen arbeidshverdag. Vi har begge røtter i Hedmark men flytta i 2012 til Sogndal der vi bodde og jobba i tre år. Vi har siden bodd og arbeidet et par somrer i Lofoten, forlovet oss på Stetind, bodd to år i en seilbåt på Kvaløya, videre til Signaldalen før vi nå har etablert oss i Skjomen, sør for Narvik, der vi ønsker å invitere våre gjester på eventyr.

I tillegg til å guide på fine klatre og skiturer i nærområdet eller turer med hundeslede, så tar vi på oss oppdrag med tillkomstteknikk, og utfører arbeid i høyden ved hjelp av klatreteknikker både på land og installasjoner i havet. Dette innebefatter også fjerning av «vanskeligstilte trær» der det må klatring til for å hugge treet fra toppen, eller andre jobber på fasader og private boliger i høyden.

Tore Bergbjørn:

Jeg vokste opp på Elverum i en familie hvor vi var mye på ute i naturen, enten på hytta i Bittermarka eller på jakt og fisketurer i nærområdet rundt Elverum. På vinteren gikk jeg mye på ski, og lærte tidlig å kjøre telemark på fjellski med lærstøvler noe jeg fortsatt setter pris på.

I tolvårsalderen alderen ble jeg introdusert for klatring, og fokuset ble flyttet litt over til det brattere friluftslivet. Jeg klatret Romsdalshorn første gang når jeg var fjorten sammen med en kompis fra Elverum, og etterhvert har det blitt mange klatreturer både i inn og utland. Av de lengre turene kan det nevnes El Capitan (Mescalito) i Yosemite i USA, Alpamayo, Artesonraju og noen andre topper i Peru, Cerro Torre i Patagonia og mange turer til Alpene. Utover det har jeg også vært mye på ski både i alpene og i Norge.

De lange skiturene på fjellski har foregått i Norge, og her kan nevnes kryssing av Finnmarksvidda, Hardangervidda og lange turer i Jotunheimen og Trollheimen.
Jeg er utdannet tindevegleder (Nortind, UIAGM IFMGA, IVBV) og guider toppturer på ski, vinterklatring, sommerklatring og stisykling.

I tillegg er jeg Sikringsleder, og har fagbrev innen El-kraft, og teknisk fagskole.

Tore Bergbjørn
Tore Bergbjørn

Karin Bergbjørn:

Jeg har stått på ski siden jeg var 2 år, og siden dess holdt meg utendørs. Idag kjør jeg ski, klatrer, sykler, løper og ikke minst: står mange timer på hundesleden. Naturen er der jeg helst vil være, uansett vær eller vind.

I ti år arbeidet jeg som profesjonell jockey i Frankrike og red veddeløp, men kom i kontakt med fjellklatring på tur i Patagonia. Det ble dermed flytting til Norge og jeg har siden klatret flere harde og kjente klatreruter og fjell både i Norge, Europa og Sør-Amerika. Jeg ble første skandinaviske kvinne på Cerro Torre i Patagonia, har krysset innlandsisen sør til nord i Patagonia og seilet Norgeskysten. De siste årene har jeg også kjørt mye hundespann og satser mot langdistanse hundekjøring.

Jeg er geolog og arbeider for tiden med skred i bratt terreng i NVE, er dronepilot R2, har utdanning innen snøskred, og er sertifisert klatre- og yogainstruktør. Jeg har kurs i «Wilderness first aid» og «Leave no trace». I tillegg har jeg mange års erfaring med reiseliv og restaurantdrift.

Karin Bergbjørn
Karin Bergbjørn

Kontakt