Piggtind

Fjellet som er gjort kjent gjennom Zapffe og hans «Fire korstog til Piggtinden», er et fantastisk fjell som ligger i den sørlige delen av Lyngen fjellene.

Det er en lang tur på 10-12  timer, som er meget luftig og eksponert til tider. Turen har klatreopptak opp til grad 4, og vi må bruke klatreutstyr for å gjennomføre turen trygt. Vi stiller med alt nødvendig utstyr, bortsett fra sko. Det anbefales solide fjellsko for turen.

DSC04421

Det kreves ingen klatreerfaring for å være med på denne turen, men det anbefales at en tar en halv innføringsdag i forkant av turen, hvis en er usikker på egne ferdigheter og om det er en tur en kan gjennomføre. Da går vi gjennom metodene som blir brukt i de utsatte partiene, og prøver oss på litt klatring. En innføringsdag avtales i forkant, og kan holdes i Tromsø eller Skibotn.

DSC04410

Maks to gjester pr guide.

Pris:

1 pers: 5000,-

2 pers: 7000,-

Innføringsdag ca. 4 timer:

1 pers: 2000,-

2 pers: 3000,-

Turen kan også gjennomføres på vinterstid, men da må vi ha minimum en full dag med innføring i forkant, og det kreves en viss klatre-erfaring fra deltagere. Det avtales egen pris og opplegg for vinterbestigninger.