Klatrekurs med Vulkana – Fra hav til fjell

I samarbeid med Vulkana arrangerer vi i år tidenes råeste klatrekurs! Vi klatrer på ulike destinasjoner rundt Kvaløya, og bor ombord i fantastiske Vulkana som transporterer oss mellom de ulike klatrefeltene og fjellene.

Kvaløya har fantastisk steinkvalitet, og mange flotte klatrefelt som passer utmerket for klatrekurs. Alle klatrefeltene ligger i fin gangavstand fra havet.

Vulkana stiller med spa avdeling, mat og overnatting. Du kan lese mer om Vulkana her: http://www.vulkana.no/no/

Datoer:

13-17 Juni → Påmeldingsfrist: 13. mai.

18-22 Juli → Påmeldingsfrist: 15. Juni.

Innhold:

Dag 1:

Vi møtes ved Vulkana i Tromsø kl. 1200 og tar felles transport ut til Småbakkan på Kvaløya for å øve oss i bevegelse på stein og klatreteknikk. Etter klatreøkten drar vi tilbake til båten, kaster vi loss og starter seilingen mot Sommarøy og første klatrefelt. Målet er å kaste loss ved 1800 tida. Underveis blir det treretters middag og en liten teori-økt hvor vi ser på utstyr som skal brukes i morgen.

DSC00865
Buldring fra Småbakkan

 

Dag 2:

Etter en god frokost og matpakkesmøring blir vi satt i land ved første klatrefelt,  f.eks Brensholmen og bruker dagen ute og koser oss i veggen. Klippen ligger naturskjønt til rett ved havet, og egner seg utmerket til klatrekurs. Her varmer vi opp med klatring på boltede ruter, før vi etterhvert går gjennom naturlige sikringer, og øver oss på hvordan disse skal settes. Hvis vi rekker kommer vi også til å snakke litt om taulagsrutiner. Etter klatringen venter badstue og badestamp ombord på Vulkana, før en bedre treretters middag. Vi tar et ferdråd på kvelden, der vi snakker om erfaringer fra dagen, gjennomgår litt teori og planlegger neste dag.

fullsizeoutput_a11

 

Dag 3:

I dag kan Grøtfjordklumpane i Grøtfjorden være et aktuelt klatrefelt, hvor vi arbeider videre med sikringsteknikker og taulagsrutiner. I dag skal vi introduseres for standplasser, og hvordan klatre flertaulengders ruter. På kvelden er det mulighet for et lite foredrag fra klatring i Patagonia ombord i båten.

dsc00746

Dag 4:

Dette blir siste dagen med klatrekurs, og det er på tide å prøve seg litt høyere til fjells, for å gjennomføre en flertaulengders rute, eller en ryggtravers med klatrepartier. Et aktuelt mål på denne dagen som egner seg for å øve, uten at det blir for vanskelig er Vengsøya-traversen. Det er en nydelig øy, med en fjellrekke som er fin å gå fra vest til øst, med noen klatreopptak underveis. Denne ligger helt ute i havgapet, og har en helt fantastisk utsikt! Alternativt denne dagen kan f.eks være Zapffeegga på Zapffetoppen oppe ved Hollenderan. Dette vil avhenge av gruppen, og forhold i fjellet (vær o.l).

Hvis været tillater det finner vi en strand og fyrer opp grillen på kvelden under midnattsola. Alternativt er stampen og badstuen også varm i kveld…

Dag 5:

Seiling tilbake til Tromsø og hjemreise. Beregnet ankomst Tromsø ved 13 tida.  

 

Hvem passer dette kurset for?

Ønsker du å ta skrittet videre fra inneklatring, eller sportsklatring på bolter? 

Ønsker du å gjennomføre turer på egenhånd i fjellet som krever at en sikrer seg med tau og klatreteknikker?

Da er dette kurset perfekt for deg! Det er en fordel at du vet hvordan en taubrems fungerer, og at du har et brattkort eller lignende. Dette kan eventuelt taes på ditt lokale klatresenter før kurset 🙂 

Kurset kan også tilpasses grupper og nivåer individuelt, men da er det avhengig av en samlet gruppe på minimum 6 personer. Da kan det være helt nybegynnere, til mer erfarne grupper.

 

Pris:

20 000,- NOK pr pers (5000,- pr døgn).

Alt av mat, overnatting, spa opplevelser ombord og to godkjente instruktører, der minst en er IFMGA Tindevegleder inkludert.

 

Antall:

Minst 6 deltagere, og maks 10. Ved for få påmeldte innen fristen blir kurset kansellert.

 

Utstyr som kreves til kurset:

  • Klatresele
  • Hjelm
  • Taubrems m/låsekarabin
  • Klatresko (svasko, i tillegg til egnede fjellsko / anmarsjsko når vi skal til fjells)
  • 2 stk. 120 cm slynger
  • 3 stk låsekarabiner
  • 3-4 vanlige karabinere
  • 2 stk klemknuteslynger. (Eventuelt ta med noen meter 6 mm statisk tau, så kan vi lage).
  • «Nøttepirker» eller «kilepirker» (til å hjelpe seg å ta ut kiler)

 

Det er en fordel om deltagerne har tau, kortslynger og naturlige sikringsmidler i form av kiler og kamkiler, men det er ikke et krav. Hvis det skal kjøpes utstyr, så ta gjerne kontakt for anbefaling.
Div:
Seilingsruten og destinasjonene for klatring kan bli forandret eller stokket om på i forhold til forslaget ovenfor, da vi må innrette oss etter vær, nivå på gruppe, og havet.

Det er også muligheter for å utvide kurset etter seilingen med bestigning av et fjell i området f.eks Piggtind med veiledning av Tindevegleder.

Ta kontakt med oss eller Vulkana for spørsmål.