Overnattingstur Hundekjøring

Bli med på en to dagers overnattingstur i lavvo i Skjomenfjellene!

På overnattingstur med oss kjører du ditt eget hundespann langt inn i fjellheimen, der vi finner en egnet plass til å slå camp. Alle hjelper til å ta vare på hundene, og sette opp lavvoen. Lavvoen har en vedfyrt ovn som holder deg varme gjennom natten og vi lager kortreist hjemmelaget mat. Guiden er utdannet villmarkskokk og praktiserer «leave-no-trace».

Dagen etter kjører vi en lang tur på fjellet før vi kjør ned fra fjellet utpå ettermiddagen. Beroende på snøforholdene kjører vi mellom 40-60 km.

Hunda koser seg i kveldssolen

Turen passer deg som er vant til å være ute i naturen og har lyst å prøve noe nytt. Du må være beredt til å jobbe i lag og hjelpe hundene underveis. Turen krever god fysisk form.

Pris: 6 000 NOK/pers, includert hundekjøring, lavvo og mat

Ekspedisjoner:

Toppturekspedisjon med villmarkscamp og hundespann! I fem dager beveger vi oss langt fra den vanlige fjellene, og bruker hundespann til å trekke inn utstyr til en basecamp på fjellet. På dagene går vi på nye turer mens campen blir flyttet til en ny plass. Slik når vi fjell som vanligvis er svært lite tilgjengelige og lenger unna enn en dagsmarsj. Vi sover i lavvo med vedfyrt ovn og reinskinn, spiser hjemmelaget mat og får noen helt unike opplevelser i høgfjellet.

Toppturene guides av IFMGA/UIAGM/IVBV sertifisert Tindevegleder.

Deltakerne må selv stille med ski, skisko, og skisekk, sovepose, liggunderlag. Skredutstyr kan leies. Hver deltaker må ha med seg lunsj til turene, varme sko til kveldene (blir transportert med utstyret), varme klær til kvelden: dunjakke, ekstra sokker, ekstra stillongs/varme bukser.

Pris: 18 000 NOK/pers, min 2 gjester