Ersfjordtraversen

Ersfjordtraversen er en lang, krevende og fantastisk tur, som strekker seg langs fjellene på nordsiden av Ersfjorden på Kvaløya. 

Vi starter i Rekvik med Skamtind som første topp, og avslutter med Blåmannen som siste fjell. Blåmannen er forøvrig også den høyeste toppen på Kvaløya med sine 1044 moh. Mellom disse fjellene skal vi oppom mange andre topper som Storstolpan, Store Hollendaren, Revbergstinden, Brattbergtinden, Melketind, Styrmannstind og Zapffetoppen for å nevne noen.

Det er en lang tur, og det trengs 2-3 dager for å gjennomføre hele turen. Som en guidet klatretur kan man fint dele den opp i etapper, og kan sånn sett være et prosjekt som en kan gjennomføre stykkvis i løpet av en lengre periode.

Hele turen blir på ca 3000 høydemeter over en distanse på 16 km der deler av ruta er veldig luftig, og krever klatring for å gjennomføre. Ersfjordtraversen kan sammenlignes med å gjennomføre to turer langs Skagastølsryggen (inkl toppen) to dager på rad. Det krever derfor at gjesten er godt forberedt og svært godt trent for å greie å fullføre. Vi anbefaler trening med sekk i motbakke, der turene varer opp til 8 h. I tillegg bør man ha gjort en del lettere klatring i forkant og være vant å ferdes i eksponert terreng. Ersfjordtraversen innebærer ofte klatring i 12-15 t per dag.

Vi tar maks en gjest per guide på denne turen.

Pris: 6000 kr/ dag + transportkostnader og overnatting

ERSFJORDTRAVERSEN 15. OG 16. JULI 2019

«Lykken har nok en gang sett i min retning da jeg fikk kontakt med Bergbjørn Fjellservice for en guidet tur langs Ersfjordtraversen.  Fra vår første kontakt og informasjon om turen har opplegget fra Bergbjørn vært  særdeles profesjonelt . Turen med Tore Bergbjørn er toppen av det jeg har opplevd av klatreutfordringer, fysiske utfordringer og  naturopplevelser på en og samme tur. To dager sammen med en erfaren , trygg og hyggelig person langs traversen der vi var innom 16 topper blir et minne for livet. Takk til Tore for en veldig hyggelig tur med fantastisk fin gjennomføring !!!»     

Christian

Pakkeliste:

  • Dagstur sekk 40 l
  • lett sovepose (ca 1 kg)
  • lett oppblåsbart liggunderlag, gjerne halv lengde (500 gr)
  • lett varmejakke
  • vindjakke
  • softshellbukse
  • fjellsko med god såle
  • ullundertøy