Ersfjordtraversen

Ersfjordtraversen er en lang og fantastisk tur, som strekker seg langs fjellene på nordsiden av Ersfjorden på Kvaløya. 

Vi starter i Rekvik med Skamtind som første topp, og avslutter med Blåmannen som siste fjell. Blåmannen er forøvrig også den høyeste toppen på Kvaløya med sine 1044 moh. Mellom disse fjellene skal vi oppom mange andre topper som Storstolpan, Store Hollendaren, Revbergstinden, Brattbergtinden, Melketind, Styrmannstind og Zapffetoppen for å nevne noen. Det er en lang tur, og det trengs gjerne 2-3 dager for å gjennomføre hele turen. Som en guidet klatretur kan man fint dele den opp i etapper, og kan sånn sett være et prosjekt som en kan gjennomføre stykkvis i løpet av en lengre periode. Fra 2019 blir det bygd enda en klatrehytta ved Storstolpan, slik at det finnes to muligheter for overnatting under tak på turen.

Hele turen blir på ca 2800 høydemeter over en distanse på 16 km der deler av ruta er veldig luftig, og krever klatring for å gjennomføre.

Vi tar maks to gjester per guide på denne turen. Prisen varierer i forhold til hvordan man velger å gjennomføre turen, og om man er en eller to personer. Send en mail, eller ring for mer informasjon og et pristilbud.