Om oss

Vi er Tore og Karin Bergbjørn, eventyrere, utforskere og entusiaster!

Vi skreddersyr bærekraftige opplevelser i fjellet og inviterer gjester med på eventyr, langt unna byens mas. Bergbjørn Fjellservice er et felles prosjekt, der vi ønsker å gi tilbake den glede vi har fått fra villmarken til de som har glemt at de trenger den.

Tore Bergbjørn:

Foreldrene mine introduserte friluftslivet for meg som liten, og siden har jeg trivdes best utendørs i frisk luft.

Jeg har stått på ski hele livet, og gikk en periode aktivt langrenn i ungdommen. Klatring begynte jeg med når jeg var 12 år. Jeg liker alle former for klatring, men de turene jeg husker best er de lengre alpine klatreturene som innbefatter is, klippe og bratt snø. Jeg har reist litt rundt i verden for å klatre, blant annet i Alpene, Peru, USA og Patagonia, men det slår meg hver gang jeg er på tur utenlands hvor flott vi har det her i Norge.

Jeg liker alle årstidene, og at det er aktiviteter vi kan gjøre utendørs som er helt perfekte for hver årstid. Om det er ski, klatring, sykling eller vandring.

Jeg er utdannet tindevegleder (Nortind, UIAGM IFMGA, IVBV) og guider toppturer på ski, vinterklatring, sommerklatring og stisykling.

Karin Bergbjørn:

Jeg står på ski, klatrer, løper og ikke minst: står mange timer bak hundehaler. Naturen er der jeg helst vil være, uansett vær eller vind.

Jeg har i flere år arbeidet som profesjonell jockey i Frankrike og ridd veddeløp, klatret flere harde og kjente klatreruter både i Norge, Europa og Sør-Amerika, vært første skandinaviske kvinne på Cerro Torre i Patagonia, krysset innlandsisen sør-nord i Patagonia og seilet Norges kysten.

Jeg har master i geologi med fokus på steinsprang, arbeidet innen drift og vedlikehold på vei, blant annet med skredvarsling, har utdanning i snøskred, er sertifisert klatre- og yogainstruktør, og har kurs i «Wilderness first aid» og «Leave no trace».