Om oss

Vi er Tore og Karin Bergbjørn og vi lever for å være på fjellet!

Bergbjørn Fjellservice er vårt felles prosjekt som bunner i å skape sin egen hverdag ved å følge sine drømmer. Vi har begge røtter i Hedmark men flyttede i 2012 til Sogndal der vi bodde og arbeidede i tre år. Vi har siden bodd og arbeidet et par somrer i Lofoten, forlovet oss på Stetind, bodd to år i en seilbåt på Kvaløya og de to siste årene i Signaldalen i Lyngen. Vi har nå etablert oss i Skjomen, sør for Narvik, der vi ønsker å invitere våre gjester på eventyr.

Tore Bergbjørn:

Jeg vokste opp på Elverum i en familie hvor vi var mye på fjellet eller i skogen i feriene, og der friluftsliv, jakt og fiske sto i fokus. På vinteren gikk jeg mye på ski, og lærte tidlig å kjøre telemark på fjellski med lærstøvler noe jeg fortsatt synes er utrolig morsomt, på det rette føret…

I tolvårsalderen alderen ble jeg introdusert for klatring, og fokuset ble flyttet litt over til det brattere friluftslivet. Jeg klatret Romsdalshorn første gang når jeg var fjorten sammen med en kompis fra Elverum, og etterhvert har det blitt mange klatreturer både i inn og utland. Av de lengre turene kan det nevnes El Capitan (Mescalito) i Yosemite i USA, Alpamayo, Artesonraju og noen andre topper i Peru, Cerro Torre i Patagonia og en del forskjellige ruter i Chamonix området. Utover det har jeg også vært mye på ski både i alpene og i Norge. I starten var det telemark, men de seinere årene har det nesten bare vært ski og utstyr som er best egnet til parallell svinger.

De lange skiturene på fjellski har foregått i Norge, og her kan nevnes kryssing av Finnmarksvidda, Hardangervidda og lange turer i Jotunheimen og Trollheimen.

Jeg er utdannet tindevegleder (Nortind, UIAGM IFMGA, IVBV) og guider toppturer på ski, vinterklatring, sommerklatring og stisykling.

Karin Bergbjørn:

Jeg har stått på ski siden jeg var 2 år, og siden dess holdt meg utendørs. Idag kjør jeg ski, klatrer, sykler, løper og ikke minst: står mange timer bak hundehaler. Naturen er der jeg helst vil være, uansett vær eller vind.

I ti år arbeidet jeg som profesjonell jockey i Frankrike og red veddeløp, men kom i kontakt med fjellklatring på tur i Patagonia. Det ble dermed flytt til Norge og jeg har siden klatret flere harde og kjente klatreruter og fjell både i Norge, Europa og Sør-Amerika. Jeg ble første skandinaviske kvinne på Cerro Torre i Patagonia, har krysset innlandsisen sør til nord i Patagonia og seilet Norges kysten. De siste årene har jeg også kjørt mye hundespann og satser mot langdistanse hundekjøring.

Jeg har master i geologi med fokus på steinsprang, er dronepilot R2, har utdanning innen snøskred, og er sertifisert klatre- og yogainstruktør. Jeg har kurs i «Wilderness first aid» og «Leave no trace», og har jobbet i drift og vedlikehold på vei. I tillegg har jeg mange års erfaring med reiseliv og restaurantdrift.